Kayıp

Demiştim, zaman yoktur. Zaman sadece rüyaları ölçer. Dışa bakanlar rüya görür, içe bakanlar uyanır1 ve fakat rüyalarsa sadece hatırla(n)mak için.2 Hatırladığımız şeylere de bir öncelik sonralık atfederek bir zaman algısı oluştururuz. Yine de üzerinde konuşulamayan hakkında susmalı.3

Bütün paydaşlar, bir merkezin etrafında dönüp dururlar. Gezegenlerin güneşin etrafında dönmeleri gibi. Ne yaklaşabilirler, ne de uzaklaşabilirler. Bir ışık görürler, o ışıkla yakınlıkları nisbetince aydınlanır, hayat bulurlar.

Hiç kimse ışığın (güneşin) mahiyetini bilemez, bilense ordan geri gelemez. Belki bazıları biraz daha parlaktır: Ay gibi. Işığı kendinden değilse de ışıyıp durur penceremin karşısında.

Güneşin içinde kaybolanlar; bizim bilmediğimiz o yerde hep birlikte bizi beklerler. Onları bekletiyoruz,çünkü biz de vaktimizi doldurmalıyız.

Bunu bana anlatmak için koca bir ekip 6 sene boyunca çalışıp çabaladığınız teşekkür ederim.

Benjamin'in dediği gibi: We're all convinced sooner or later.

-

1:Jung, 2:Murakami, 3:Wittgenstein

1 Lakırdı:

desin ergu dedi ki...

ne mutluluk ne hüzün bu hissettiğim. bir gün, ışığa kavuşacak olmanın vaadiyle dolup taşıyorum bugün. herşeyin sonunda (bazen 6 yılın, bazen 6 günün, bazen 9 ayın), hep güzel ve sevgi dolu olan şeyleri hatırlayacak olmamız ne hoş sahiden de, değil mi enesciğim. bunu işaret ettiğin için sana da çok teşekkürler.

o'ndan gelen sevgimden yolluyorum sana da; çok sevgiler.